2016 Yılının Saç Modeli Trendleri

Kadınların bakım yapıp şekil vermekten asla vazgeçemeyecekleri ve belki de onlar açısından en önemli kendine güven kaynağı olan saclar özen ve ilgi ister. İster kısa, ister uzun, ister düz, ister dalgalı her türden sac için farklı tarzda saç modelleri mevcuttur.

Küt saclar kolayca sekil almakla beraber dalgalı, kıvırcık ya da saçı gür olan kadınlara bu model tavsiye edilmemektedir. Öte yandan omuz hizasında kesilen saclar küt saç modellerine göre daha az risk taşımakta ve rahatça kullanılabilmektedir. Kıvırcık ve dalgalı saclar için çok kullanışlı olmamakla birlikte düz saclar için farklı tarzda şekiller verilebilir olmasından dolayı tavsiye edilmektedir. Perçem kullanımının da sıklıkla tercih edildiği bu modellerde özellikle asimetrik kesilen perçemler kişiye modern ve genç bir görünüm katmaktadır.

Uzun saç modelleri: Uzun ve sağlıklı saclara sahip olmayı genellikle her kadın ister. Bakimi zor olmasına rağmen saca sekil verme açısından oldukça fazla seçenek bulunması açısından uzun saclar bugün de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kadınların daha genç bir görünüme sahip olmasına yardımcı olan uzun saç modelleri kolay şekil alır. İster topuz, ister atkuyruğu, ister salık modeller olsun uzun saclar her kişiye uygun bicimde şekillendirilebilir.

Kısa saç modelleri: Kısa sac kullanımı biraz cesaret gerektirse de kişinin yüz tipine ve sac yapısına uygunsa kadına çok yakışan ve kullanımı oldukça kolay olan saçlardır. Özellikle kısa saçın asimetrik kesimleri bu yıl oldukça trend olmakla birlikte yapılan özel bakımlar ve kişiye uygun sac rengi sayesinde oldukça havalı bir görünüm elde edilebilir. Özellikle pek çok yüz tipine uyan ve kadını modern bir görünüme kavuşturan kısa küt saç modelleri pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kısa saç modelleri ile ilgili önerilere ve modellere şu adresten ulaşabilirsiniz : www.sonsacmodelleri.com/kisa-sac-modelleri

Özellikle katli kesimlerin kullanıldığı bu modeller kişiye özgü bir tarz yaratılmasına yardımcı olmaktadır. Daha dinamik bir görünüm katan katli sac şekilleri her yüz tipine ve sac uzunluğuna göre şekillendirilebilmektedir. Alternatifin fazla olduğu bu modellerin kesimleri konusunda kişinin bir uzmana danışmasında da fayda vardır. Saç modelleri; doğallık ve sadelik katmanın yanında dışarıya karşı öz güven sağlamaktadır. Onun çevresine karakterini ve ruh halini yansıtmaktadır.

Kaynak : sonsacmodelleri.com

Bu yazıyı paylaşmak istersin diye buraya renkli düğmeler koydum
blank
Blog Yazarı
Sezer İltekin
Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?