Pb Serum ve Sivilce Tedavisi

Estetik ve cilt sağlığı günümüzün en önemli konularından biri. Her geçen gün yeni tedavi şekilleriyle hastaların sorunlarına çare bulunmaktadır. Burada önemli olan; uzman doktorum detaylı bir muayene yapmasıdır. Böylece, hastaya ve hastanın durumuna göre tedavi şekli belirlenir.

Pb Serum Nedir?

Genel tanımı ile pb serum; hyalüronik asidin üç enzimle uyumlu beraberliğinin sağlanıp uygulanmasıdır. Yeni bir sistem olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Dolgu metaryali gibi estetik formu olarak kullanılmaz. Bu uygulama, dokunun tedavi edilmesi için kullanılmaktadır. 3 enzim aracılığıyla bunu aktif hale getiren hyalüronik asitle dokuda bir biyokimyasal süreç başlar. Böylece, pb serum ile tedavi amaçlı olarak doku değişimi meydana gelir.

Pb serum, farklı problemlerin tedavisinde kullanılabilir. Lipaz yağ dokusu fazla olan bölgelerde yağı eritmek için kullanılır. Kötü kolajenlerin ortadan kaldırılmasında, iyi kolajen üretilmesinde ve aynı zamanda kolajen artırılması için kullanılır.

Terleme Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ter bezlerinin hiperaktivitesine bağlı olarak deri yüzeyine salgılanan ter miktarının artmasıyla aşırı terleme yaşanır. Sıklıkla avuç içi, koltuk altı ve ayak tabanı bölgelerinde görülür. Son derece rahtsızlık verici bir rahatsızlıktır. Hayat kalitesini de olumsuz etkilemektedir. Genel olarak çocukluk ve ergenlik döneminde başlar. Bu sorun erken dönemlerde başlamakla birlikte uzun yıllar devam edebilmektedir. Herkesin yaşayabileceği bir sağlık sorunudur.

Aşırı terleme sorununa iki farklı tedavi yöntemi uygulanmaktadır. İyontoforez tedavi ve Botulinum

Toksinu Enjeksiyonu terleme tedavisi olarak uygulanır.

İyontoforez; El ve ayaklara musluk suyu veya özel ilaçlı bir su içerisinde 15-25 miliamperlik akımın uygulandığı bir tedavi yöntemidir.

Botulinum Toksin; Suda ve toprakta bulunan Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir ilaçtır.

Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sivilce tedavisi uzun süreli bir tedavidir. Düzenli olarak tedaviye devam edilmesi gerekir. Hastanın sivilce durumuna göre antibiyotik krem tedavisi uygulanabilir. Bunun yanı sıra jel ya da solüsyon tedavisi de uygulanabilir. Bazı hastalar için hap tedavisi de uygulanabilmektedir. Hangi tedavinin uygulanacağına uzman hekim karar verir. Zira, tedavi şekli hastanın yaşına, sivilcelerin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Sivilceler tedavi edildikten sonra sivilce izlerinin geçmesi içinde belli uygulamalar yapılmaktadır. Kimyasal peeling, mikrodermabrazyon, dermaroller ve lazer peeling uygulaması yapılmaktadır.

Bu yazıyı paylaşmak istersin diye buraya renkli düğmeler koydum
blank
Blog Yazarı
Sezer İltekin
Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?