Bundan yaklaşık üç yıl önce Açıköğretim için 10 Altın Kural başlıklı bir yazı yazıp, bir açıköğretim mezunu olarak tecrübelerimi insanlıkla paylaşmıştım. Şimdi baktım da insanlık bu yazıyı 22 bin defa okumuş. Bu yazının altına türlü türlü yorumlar yapıldı, yazıldı çizildi. Yazdıklarımı ciddiye alıp benim bir gerizekalı olduğumu söyleyen, verdiğin taktikle on dersten sekizini geçtim deyip teşekkür eden, hatta açıköğretim okuyasım geldi diyen güzel insanlar?
Aradan iki yıl geçtiğinde, 2013 yılında aklıma bir bölüm daha okumak geldi. Zaten işimde gücümdeydim ama araya bir bölüm daha sıkıştıramaz mıydım? Sıkıştırdım dostlar. İki önlisans, bir lisans diplomasından sonra araya bir önlisans daha sıkıştırdım. Sosyal medya ve internet, hayatımızı bu kadar ele geçirmişken, 6 yıldır bu blogda yazıp çiziyorken ve tamamen keyfi olarak bir bölüm okumak istiyorken tabii ki bu bölümü seçecektim: Medya ve İletişim.
Procrastination (erteleme hastalığı) konusunda uzman olduğum için bu yazıyı birinci sınıfı bitirip ikinci sınıf için kayıt yeniledikten sonra yazıyorum. Medya ve İletişim eğlenceli bir bölüm. (Belki de ilgi alanım olduğundan bana öyle geliyordur) Buradan itiraf etmeliyim ki yine sınavlara hiç çalışmadım. Övünmek gibi olmasın ama bu halde sınavları geçip, birinci sınıfı her iki dönem de Onur Belgesi (Dönemlik not ortalaması 3,00 üzerinde olan öğrencilere verilen belge) alarak tamamladım.
Birinci sınıfta gördüğüm dersler sırasıyla Genel İşletme, Haberciliğin Temel Kavramları, Hukukun Temel Kavramları, İletişim Bilgisi, İngilizce I, Medya ve İletişim, Siyasal İletişim, Temel Bilgi Teknolojileri, Temel Bilgi Teknolojileri II, Uluslararası İletişim, Radyo ve Televizyonda Program Yapımı, İngilizce II, İletişim Kuramları, Haber Toplama Teknikleri, Birey ve Davranış, Etkili İletişim Teknikleri oldu.
Bu yıl dersler daha eğlenceli görünüyor. İlk dönemde göreceğim dersler de şunlar: Basın Fotoğrafçılığı, Medya Hukuku, İletişim Ortamları Tasarımı, Haber Yazma Teknikleri, İnternet Yayıncılığı, Medyada Çalışma Hayatı.
Bu bilgiler gerçek hayatta ne işimize yarayacak?
Daha güzel blog yazarız belki. Sevgiler!
Medya ve iletişim bölümüyle alakalı yorumlarınız çok hoşuma gitti.Bölümü bitirdiniz mi size katkısı tam olarak ne oldu .Ben açıktan spor yönetimini ve işletme lisans bitirdim.Sizce tercih etmeli miyim.Birde staj imkanı var mı İletişim sektöründe de çalışmayı düşünüyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler
Medya ve İletişim teknik bir bölüm mü sayılıyor peki bitirince tekniker olarak unvan alınıyormu bu bölümden acaba?